Storsjöhallen stänger på grund av legionellabakterier

0
17

Efter att legionellabakterier upptäckts vid provtagning på Navet beslutade fritidsförvaltningen att provta samtliga kommunala bad. Efter provtagning på Storsjöhallen har legionellabakterier upptäckts i en dusch och badanläggningen är nu stängd.

Gymmet håller öppet som vanligt men Storsjöhallens bad och samtliga duschar i anläggningen stängs tillsvidare. Innan anläggningen kan öppna igen behöver en teknisk utredning genomföras och åtgärder vidtas.

– Vi har nu fått provsvar från alla badanläggningar och det är enbart på Storsjöhallen vi nu har legionellabakterier. Nu vidtar utredning och arbete med åtgärder. Därefter tas nya prover och eftersom det tar minst 14 dagar att få provsvar kommer det att dröja innan Storsjöhallens bad öppnar igen, säger Åsa Säfsten Boman, verksamhetschef på Fritid bad, Umeå kommun.

Legionella smittar inte mellan människor. Det är främst personer med nedsatt immunförsvar som kan bli svårt sjuka, men även äldre och personer som röker har en ökad risk. Om du får symptom som kan bero på legionella är det bra att nämna om du varit på en badanläggning.

Läs mer om legionella på 1177.se: https://www.1177.se/Vasterbotten/sjukdomar–besvar/lungor-och-luftvagar/inflammation-och-infektion-ilungor-och-luftror/legionella/

Mer information

Åsa Säfsten Boman
verksamhetschef Fritid bad
Umeå kommun
090-16 33 55
070-279 56 43
asa.boman@umea.se

———————————————————–
Klicka här – länk till originalinlägget

Källa: Umeå kommun
———————————————————–