Skellefteås näringslivsdag Alvar arrangeras fredagen den 26 januari på Sara kulturhus. Alvar är ett forum för alla som vill inspireras, vidga sina vyer och lära sig mer om näringslivs- och utvecklingsfrågor i regionen.

Temat för året är Nya perspektiv i ett nytt Skellefteå. Vi står inför en enorm förändring. Allt är inte som förut. Utvecklingen springer fort och för att klara omställningen behöver vi fler infallsvinklar och nya tankar och insikter, menar Jessica Hedström, näringslivssekreterare Skellefteå kommun.
Totalt sett är det ett väldigt spännande program som verkligen får en att stanna upp och tänka till. Hur ska vi agera nu när vi är mitt i en utvecklingsresa där snabbt och enkelt inte är ett alternativ? säger Jessica.

Med på talarlistan finns bland annat komikern, författaren och programledaren Fredrik Lindström som kommer hålla i en föreläsning om svensk och osvensk mentalitet.

Kommundirektör Kristina Sundin Jonsson samtalar med representanter från några av regionens största företag om lärdomar, utmaningar och lösningar som överraskat.

Emma Stenström, docent i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm berättar om ”bubbelhoppa”, en metod som bygger på att bli medveten om vilka bubblor vi själva lever i.

Deltar under dagen gör även Benjamin Dousa, ny vd för Företagarna Sverige.

Fler talare släpps löpande.

Programmet finns att läsa på https://alvar.nu/dagsprogram-2024/

Tid och plats
Fredag 26 januari kl 7.30-13.00
Sara kulturhus, Scen 1

———————————————————–
Klicka här – länk till originalinlägget

Källa: Skellefteå / Mynewsdesk (Ge idéerna plats)
———————————————————–