Emil Johansson gästar Norrbotten.

Den 17 april gästas Norrbottens Kammarorkester av klarinettisten och solisten Emil Jonason och dirigent Anna-Maria Helsing vid deras konsert i Studio Acusticum. Emil Jonason har i svensk, europeisk och amerikansk press beskrivits som ”The Clarinets Yngwie Malmsteen” och att han ”has the aura of a Rockstar”. Han har vunnit Kaleidoscope International Vocal and Instrumental Competition i Los Angeles, bara för att nämna någon av hans tidigare framgångar.

Emil Jonason från Värmdö i Stockholm, som höjs till skyarna världen över, ska spela Emmy Lindströms omtalade klarinettstycke — det som ett av Londons största park- och grönområden gett namn åt. En röd tråd genom hela konserten är olika miljöer som varit inspirationskällor, så även till musiken av Anna Clyne och Johannes Brahms.

Kvällskonserten kommer att bjuda på en fantasifull musikalisk upptäcksfärd!

Norrbottens kammarkester har ett drygt 30-tal musiker och startade som ett samarbetsprojekt mellan Norrbotttensmusiken och Musikhögskolan i Piteå. Deras uppdrag är att framföra klassiska verk av odödliga kompositörer men även nutida svensk och internationell musik.

Källa: Studio Acusticum