I vårt Vinterland kommer man också att kunna både hämta och lämna julklappar till både stora och små, berättar Nikita Renning Ledström. Foto: Gallerian Piteå.

– Det ska alltid hända något kul, spännande och intressant i Gallerian, inte minst nu till jul, säger Nikita Rønning Ledström, Centrumledare i Piteå.

Nu rustar Gallerian för julhandeln och det lovas tomtar, julklappar och ett riktigt vinterland – inomhus!

Piteås citygalleria och stolthet för både stadens invånare och tillresta från hela länet, förbereder sig för årets kanske största “happening”. Julen 2023.

– Ja nu är det bråda tider, och nu ska det pyntas och fixas för att alla våra kunder ska få den bästa möjliga upplevelsen när de besöker oss i Gallerian Piteå, säger Nikita Rønning Ledström, och fortsätter:

– Årets tema är “Arktisk jul” och vi vill ge en känsla av snö och is, så där härligt frostigt och vackert.

Och vi, det är Wallsténs som äger byggnaden där Gallerian och de 20 handlarna, som hyr in sig i de olika lokalerna, finns. Nikita är anställd på uppdrag av Wallsténhus och som centrumledare är hennes uppgift i stora drag att se till att handlarna och kunderna trivs i Gallerian, att miljöerna är snygga och tilltalande och att allt det spännande som händer där kommuniceras ut till Piteåborna med flera.

– Som nu till exempel, när vi går ut och berättar om att vi i den enda tomma lokalen vi har, bygger upp ett helt vinterland för våra kunder, under jul, berättar Nikita.

– Där kommer självklart tomten att finnas för att ta emot barnens önskelistor men även ta emot nappar som de mindre barnen kanske vill sluta med, och istället ge bort.

Nikita Rønning Ledström berättar även att självaste Grinchen ska komma på besök… Och några dagar innan julafton när Gallerian bjuder in till “Julklappskväll” och öppet extra sent, blir det shopping i sista stund med spännande erbjudanden, musik-quiz och härligt häng på stan.

– En riktigt fin julklappskväll, som också är som en “hemvändarkväll” eftersom många hemvändare kommit hem till Piteå, när vi träffas och myser tillsammans på stan. Precis som vi också hoppas att självaste skyltsöndagen ska bli, som startar upp hela julen i Gallerian.

Gallerian Piteå är en citygalleria i tre plan och är belägen i Piteås ursprungliga handelskvarter med huvudentré från Storgatan, vilken är Sveriges allra första gågata och Piteås huvudstråk för handel. Gallerian är unik då den är nybyggd från grund till tak, med en total yta av omkring 7000 kvadratmeter. Om du tittar upp mot Gallerians glastak ser du Lars Englunds konstverk ”Borderlines”.

– Vi är stolt över vår Galleria och hälsar alla varmt välkomna till alla de fina butikerna som finns här, i jul! Det blir frostiga vintermiljöer, men varma känslor för fina julupplevelser för både vuxna och barn, avslutar Nikita Rønning Ledström och ler.

Källa: Gallerian Piteå