———————————————————–

Nu är Sparbanken Nord-slingan öppen för spel!
Här kommer lite info från oss som jobbar på banan.

För er som har spelat under dagen har ni säkerligen märkt att vi har en del provisoriska tees samt en del utslagsmattor som får agera tee för tillfället, detta gör vi för att låta dem ordinarie utslagsplatserna växa till sig ordentligt innan vi släpper på spel. Vi har stödsått ett flertal tees och väljer helt enkelt att låta dem växa till sig innan vi släpper på spel på dem så att dem är redo för det intensiva slitaget som dem utsätts för under säsongens gång.

När det gäller greener så har vi två stycken provisoriska greener just nu, hål 7 och hål 17. Dessa greener behöver några dagar extra innan vi vågar släppa på spel på dem.
För tillfället är Greenerna lite glesa och det finns en del skavanker här och där men det finns en anledning till detta så tänkte förklara lite hur det ligger till. Våren har varit väldigt klurig när man ser från ett skötselperspektiv. Det började med att snön låg kvar rätt länge i samband en sen islossning i norra stadsfjärden(där vi tar vårat vatten ifrån till spridarna ute på banan), detta ledde till en stödsådd som var lite senare än vi är vana vid. Efter det så vände vädret helt och det blev otroligt varmt i en vecka, så alla grönytor fullkomligt exploderade. Men när väl stödsådden hade hunnit ta sig och vi såg grässtrån växa på greenerna så vände vädret helt, det blev väldigt kallt och vi hade till och med snöfall den 1a juni ute på banan. Detta medförde att tillväxten stannade av under dem senaste två veckorna.
Men nu till dem goda nyheterna, vi har gödslat greenerna flitigt och det finns gott om näring i jordprofilen som gräset har tillgång till. Detta innebär att så fort vi får lite varmare väder framöver så kommer tillväxten på greenerna att explodera och dem kommer täta ihop sig otroligt fint. Detta i kombination men att vi fortsätter manuellt stödså dem fläckar på greenerna som behöver lite mer kärlek innebär att vi inom en snar framtid förhoppningsvis kommer ha riktigt fina greener igen! Så nu hoppas vi på lite varmare väder framöver!
Mvh Johan med personal

Klicka här – länk till originalinlägget

Källa: Piteå Golfklubb
———————————————————–