———————————————————–

Äntligen får vi se lite klippränder ute på banan! Under dagen har ett gäng medlemmar hjälpt oss med att dra av dukarna från greenerna på Sparbanken Nord-slingan och vi fick chansen att klippa av greenerna för den tredje gången detta år! Stort tack till alla som hjälpte till med att dra av dukarna och stuva undan dem till nästa säsong.

Nu kommer lite info om hur greenerna ser ut, dem flesta ser väldigt bra ut och stödsådden som vi gjorde förra veckan har redan nu börjat kika fram bland fjolårsgräset. Dem är fortfarande lite glesa men det finns grästillväxt överallt så dem lär växa ihop riktigt fint framöver! Tidigare i veckan la vi ut en gödselgiva som precis har börjat verka och imorgon kommer vi lägga ut ännu en giva, för att kicka igång greenerna på riktigt! Under våren gödslar vi intensivt, nästan 25-30% av gödslet som vi lägger ut under en hel säsong applicerar vi inom 2-3 veckor nu under vårbruket! Allt för att kicka igång säsongen så fort som möjligt!

Ni ser även en bild på fairway på hål 10, där växer det otroligt bra. Nu hoppas vi på en riktigt regnig dag framöver så vi kan åka ut och gödsla fairway framöver för att fortsätta leverera riktigt fina fairways! (krävs regn för att få ner gödslet i jordprofilen på fairway då vi inte har fw bevattning på alla hål).

När det gäller våra tees så har vi under dagen lagt ut en rejäl gödselgiva och vattnat ner den under dagen så att den redan goda grästillväxten har en möjlighet att fullkomligt explodera framöver! Vi kommer även lägga lite extra krut på några utsatta tees under morgondagen för att hjälpa dem lite extra på traven!

Många frågar om när vi öppnar Sparbanken-nord slingan och jag kan tyvärr inte komma med något exakt datum ännu, men under nästa vecka kommer vi släppa ett datum på när vi öppnar banan! Vi som jobbar på banan öppnar dock hellre en dag eller två senare om vi kan garantera en fin banan under hela säsongen, hoppas ni har förståelse för detta!

Klicka här – länk till originalinlägget

Källa: Piteå Golfklubb
———————————————————–