Skidskytten och längdskidåkaren Elmer Nordlander, 16, från Härnösand tilldelas årets
Charlotte Kalla-stipendie.

Det är Pajala kommun och Charlotte Kalla som delar ut det prestigefulla stipendiet. Som vanligt är det skiddrottningen från Tärendö som meddelar den lyckliga mottagaren.

– Jag blev väldigt överraskad och glad när jag fick telefonsamtalet från Charlotte. På kort tid har jag nu belönats med både stipendie och en plats på skidskyttegymnasiet i Sollefteå. Det känns toppen, säger den mångsidiga idrottaren Elmer Nordlander som representerar I 21 IF i skidskytte och Bondsjöhöjdens IK i längdåkning.

I vintras vann Elmer två JSM-guld i skidskytte, samt Sverigecupen totalt i sin paradgren. Men han utmanade också de bästa längdåkarna i den nationella serien Folksam Cup.

– Att Elmer lyckats kombinera längd- och skidskyttesatsningen under hela grundskolan i Härnösand visar vilken idrottsglädje och framåtanda som bor i honom.  För mig var det också viktigt att ha en andra sport (basket) under grundskoletiden. Det gav mig omväxling och variation i träningen. Jag utvecklades på flera plan.

– Nu ska det bli jättespännande att följa Elmer vidare i karriären, och jag är glad för att han till hösten blir stationerad i Sollefteå och slipper pendla nio mil till skjutvallen och duktiga tränare flera dagar i veckan. Det är bara att gratulera Elmer till stipendiet och de sportsliga förutsättningar han jobbat hårt för att uppnå, säger Charlotte Kalla.

Elmer har också drömmar som Kalla:

– Framåt vill jag komma ut och tävla internationellt!

Mikael Sturk, chef för Fritid & service i Pajala kommun, är helt enig med Charlotte Kalla:

-Juryn är i sin helhet imponerad av Elmers goda resultat, driv och motivationen att ta till sig skidskytteträning i unga år, trots långa resor. Vi önskar Elmer lycka till på skidskyttegymnasiet och den fortsatta karriären i spåret och på skjutvallen.

Syftet med Charlotte Kalla-stipendiet är att stödja, belöna och stimulera unga idrottsutövare i Norrland på ett sådant sätt att det underlättar för den enskilda idrottsutövarens utveckling. Särskilt fokus läggs på idrottsutövare i glesbygdskommuner där möjligheterna för elitsatsning har liknande förutsättningar som Charlotte Kalla hade i IFK Tärendö under sin ungdomstid.

Stipendieutdelningen sker under Pajala marknad på Soltorget lördag 6 juli kl. 12,00.

Kontaktperson: Mikael Sturk, chef Fridtid&Service, Pajala kommun, 0978-12209.

———————————————————–
Klicka här – länk till originalinlägget

Källa: Pajala kommun
———————————————————–