Centralskolans After School erbjuder en avslappnad plats för unga i årskurs 7-9 där de kan
träffas och umgås på fritiden.

Felix Pekkari fritidsledare Fotograf/Källa: Pajala kommun

Hösten 2022 hade After School på Centralskolan i Pajala premiär. Konceptet initierades av skolledningen och politiker som en tillfällig lösning fram tills att en fritidsgård öppnar i centrala Pajala.

– Från början hade vi bara ett tillfälle i veckan men från och med den här hösten så kör vi både måndagar och torsdagar. Sen har vi extra öppet sista fredagen varje månad, berättar Felix Pekkari, fritidsledare och elevassistent på Centralskolan.

Det kommer ca 30 elever per kväll till After School, när det är fredagsöppet eller anordnas särskilda aktiviteter kommer det uppemot 50 ungdomar.

– Intresset från ungdomarna har varit stort från start och man märker att det finns ett stort behov av en mötesplats för unga, säger Felix.

På After School kan ungdomarna spela biljard, pingis, kortspel eller tv-spel. En annan populär aktivitet är musikquiz där personal och elever turas om att göra frågorna.

– Många kommer också bara för att hänga med varandra, säger Felix

Utöver Felix deltar alltid ytterligare två personer från personalen på After School.

– Det finns en lista där man skriver upp när man kan vara med. Vi är väl ett tiotal personer som är delaktiga i After School, berättar Abdullah Esmaeil, studiehandledare på Centralskolan.

After School-verksamheten är planerad att pågå terminen ut.

Fakta

After School annordnas måndagar och torsdagar kl.18-21 på Centralskolan i Pajala samt sista fredagen i månaden kl.19-22

———————————————————–
Klicka här – länk till originalinlägget

Källa: Pajala kommun
———————————————————–