Johan Oja har anställts som platschef för Kaunis Irons gruvverksamhet i Kaunisvaara, med ansvar för den operativa verksamheten på plats. Han tillträdde sin roll den 1 augusti i år.

– Jag har följt Kaunis Iron under en tid och blivit nyfiken. Jag gillar att det är ett ungt företag där man har chansen att vara med och påverka, och även att det finns en så stark lokal förankring. Nu när jag är på plats ser jag också det stora engagemanget hos medarbetarna och jag tror den starka förankringen i bygden bidrar till att man vill göra ett bra jobb.

Johan Oja har en läst maskinteknik på LTU och har jobbat i gruvindustrin sedan 2003. Han kommer närmast från en roll som ansvarig för den svenska säljorganisationen inom gruvindustrin på Metso. Innan dess har han jobbat i flera olika roller på Metso, som är en leverantör till gruvindustrin. Längre tillbaka i tiden har han även arbetat på LKAB som bland annat sektionschef för anriknings- och sovringsverk.

– Det känns jättebra att vi kunnat rekrytera Johan som platschef. Han blir ett viktigt tillskott till vår verksamhet med sin breda erfarenhet från gruvindustrin, säger Klas Dagertun, VD för Kaunis Iron.

Johan Oja kommer från Pello som han nu återvänt till efter många år i Kiruna och Luleå.

———————————————————–
Klicka här – länk till originalinlägget

Källa: Kaunis Iron
———————————————————–