Gotlandsfyran: IFK Visby-spelarna ser in i spåkulan

Karl Östberg, speldirigent och ledargestalt.

Efter en lång och kall vinter har äntligen fotbollen startat på allvar. FC Gute i division 2 och IFK Visby i division 3 har redan matchat några veckor och i dagarna rullar vår lokala serie Gotlandfyran igång med dunder och brak. Efter några år där Levide IF och IFK Visby prenumererat på titeln framför Visby BoIS och Fardhem är årets upplaga på förhand oviss.

Mellan träningar och matcher hos oss i IFK har självklart division fyra diskuterats flitigt; vem ser het ut? Vilka vinner? Är det dags för BoIS nu? Kan Hangvar fortsätta förbättra sig? Vad händer i Visby AIK? Till vår stora glädje huserar i år vårt B-lag i Gotlandsfyran så den är även för oss högst aktuell där heta möten med bland annat Visby BoIS och Fårösunds GoIK väntar.

Vilka vinner Gotlandsfyran 2024?

Karl Östberg, speldirigent och ledargestalt.

– IFK Visby B, vi har en bred och jämn trupp. Tror vi kommer ställa upp med ett bra lag i fyran de flesta matcherna.

Svante Holmbom Lehtipalo, hårdskjutande före detta Visby BoIS-kille.

– Skulle säga BoIS eller Fardhem. BoIS har flera ljusglimtar i laget som jag tror kan ta dem långt i år. Fardhem har ett starkt 3-manna mittfält med många forna gubbar från Levide. Så jämn kamp mellan dessa! Men BoIS ligger närmast om hjärtat så måste säga dem.

Vilken spelare ska man se upp för i år?

Elias Stenhoff, nygammal stormålvakt, nu tillbaka i IFK Visby.

– Visby AIKs William Jakobsson med nr 22 på ryggen kan bli en viktig spelpjäs för Visbylaget som startar om med ny tränare efter en tuff fjolårssäsong. En stor och fysisk mittfältare med en bra blick för spelet som i rätt miljö kan ligga bakom en hel del poäng! 

Philip Leal, prestigevärvning från Fårösund.

– Då skulle jag säga Shukrullah i Fårösund. Han kommer nog ha en stor roll i Fårösunds anfall i år och tror han kommer göra det bra. 

Sen vill jag även nämna Gabriel Månsson i Fårösund som har den bästa vänsterfoten i Gotlandsfyran! Han kommer också göra det bra.

Wilmer Pettersson, star boy och frisparksskytt.

– Skulle säga Shayan Pirouti i Fardhem för han har en del spetskvaliteter så jag tror han kommer göra mycket poäng och vara viktig.

Jonathan De Flon, Gotländsk stjärnanfallare från Gute.

– Jag tror Sigge Israelsson i Hangvar kommer att överraska i år. Har lirat med honom i Gute U19 och då var han riktigt bra och tror inte att många sett honom än. Ett Hangvar där han absolut kommer vara en av toppspelarna.

Allan Åberg, ung mittback med klipp i steget.

– Hmm, skulle nog säga Elias Hallin i BoIS. Ruskigt lång bra spelare som är duktig med fötterna och huvudet. Bara han hämtar upp det mentala så är han premier leaguenivå!!

/Hugo Danneholm