Fler och fler får tillgång till Piteås bredbandsnät via fiber, idag har drygt 97% av Piteåborna tillgång till bredbandsnätet och över 90% är redan anslutna.

Antalet anslutna hushåll i Piteå kommun uppgår nu till 90,27% och när vi räknar hushållen som har fiber i sin absoluta närhet så är siffran uppe i hela 97,45%. Kommunens mål (även de nationella målen) är att 98% av alla hushåll och företag ska ha tillgång till bredband med möjlig hastighet på 1 Gbit/s senast 2025, så vi är redan nu väldigt nära att uppfylla det målet.

I Piteås glesbygdsområden är idag 62,56% av hushållen redan anslutna och när vi även inkluderar hushållen som har möjlighet att ansluta sig (fiber i absolut närhet) så är siffran uppe i 80,99%, att jämföra med snittet för glesbygd i Norrbotten som ligger på 71,55%. Vi ligger i framkant och dessa siffror är vi mycket stolta över.

-Tillgång till snabbt och stabilt bredband är viktigt för alla i vår kommun. Vi strävar efter att landsbygden ska fortsätta utvecklas och att invånarna ska få samma tillgång till uppkoppling som centrala Piteå, nämligen en bredbandsanslutning i världsklass, säger Johan Nilsson, chef Bredband.

Planering inför sommarens utbyggnad av fibernätet pågår och beslutat är att vi kommer att bygga ut i följande områden: Mellanboda-Brännland, Näsudden-Långnäs, Borgarudden-Bergtjärn, Risnäset-Fagervik och Klubbfors. Fler områden kan tillkomma.

Samtliga siffror ovan är hämtade från Post- och telestyrelsens senaste rapport.

———————————————————–
Klicka här – länk till originalinlägget

Källa: PiteEnergi / Pressmeddelanden (RSS)
———————————————————–

———————————————————–
Klicka här – länk till inlägget.

Källa: Piteå Gratistidning – Näringsliv
———————————————————–