– Det känns lite vemodigt men samtidigt känns det kul att flytta till något nyare och fräschare, säger Maria Salonen, Annonssäljare Kiruna Annonsblad.

Nu står det klassiska gamla “Pekinghuset” i Kirunas gamla centrum tomt. En ny epok tar vid, både för huset och Kiruna Annonsblad.

– Det är blandande känslor och lite vemodigt, säger Maria Salonen, Annonssäljare Kiruna Annonsblad. Men vi har flyttat till ljusa, fräscha lokaler så det känns riktigt bra.

Sedan två veckor drygt finns numera Kiruna Annonsblad på plats i sina nya lokaler på Malmfältens folkhögskola, Campingvägen 3. Flytten gick av stapeln när medarbetarna var på semester och Annonsbladet hade sommaruppehåll.

Mindre men närmare varandra

I 27 år har företagarna Peder Gidlund och Per-Olov Olofsson huserat i det för Kirunaborna välkända grå stenhuset mitt i centrum kallat Peking, ett hus med anor från Kirunas början.

– Det var ju en speciell atmosfär där, och betydligt större med sina tre våningar och källare, jämfört med nu. Men istället har vi fått mindre lokaler som gör att vi sitter närmare varandra. Och det är positivt, säger Maria Salonen.

– Och så är det nymålat och känns nytt!

Folk och fart

I de nya lokalerna i folkhögskolan på Högalidsområdet befinner sig Kiruna Annonsblad numera drygt fem kilometer från Kirunas nya centrum. Lite annorlunda känsla kanske om man är van att befinna sig mitt i centrumkärnan.

– Jo det klart det är annorlunda, men samtidigt skulle det inte varit roligt att sitta kvar i gamla centrum när alla flyttar och allt rivs. Dessutom är det ju folk och fart här på vårt nya ställe också.

– Många studenter, Camp Ripan, Högalidskolan, Annś restaurang och en relativt nyöppnad tandläkarklinik, finns här också, så vi är långt ifrån ensamma.

Peking flyttar

För Pekinghuset tar det inte heller slut. I LKABs ägo får det nytt liv i och med att det flyttas till nya centrum bredvid Annis Grill där även det gamla anrika “Landströmshuset” ska stå.

Hur kommer det sig att ni inte flyttade med Peking?

– Vår verksamhet rullar på och kan inte ta en paus för flytt av ett hus som kan ta lång tid. Nu får vi istället fortsätta nästan som vanligt efter sommaruppehållet, och det känns nytt och fräscht, avslutar Maria Salonen.

———————————————————–
Klicka här – länk till inlägget

Källa: Kiruna Annonsblad – Näringsliv
———————————————————–