Polarbröds Polarhjärtan är en av tre nominerade produkter till Årets Dagligvara, som delas ut av Svensk Dagligvaruhandel 11 oktober. Priset går till den produkt som haft den mest framgångsrika och innovativa lanseringen i dagligvaruhandeln.

Årets Dagligvara 2023 premierar produkter som lanserats under 2021. Perioden därefter har präglats av pandemi, krig i Ukraina och extrem matprisinflation, något som varit extra utmanande för nylanserade produkter. Årets tre nominerade produkter, som trots detta presterat väl under perioden, är Zeta olivolja gentile, Old El Paso tortilla pockets och Polarbröd Polarhjärtan.

– Polarhjärtan lanserades med beslutsamhet och gemensamma ansträngningar under 2021, trots den tuffa tid vi fortfarande befann oss i strax efter branden. Med produkten ville vi ge lite extra kärlek till alla Polarbrödsälskare som stöttat oss under denna tid. Vi känner oss därför jätteglada och stolta över nomineringen av Polarhjärtan till Årets Dagligvara, säger Jenny Jeppsson, Marketing Area Manager Retail.

I nomineringen tar juryn fasta på att Polarhjärtan har tagit betydande marknadsandelar, uppnått en hög vägd distribution och drivit tillväxt i sin kategori. I nomineringen framgår även att juryn tycker att Polarhjärtan är en kul och lekfull produkt som väcker känslor och bidrar med innovation i brödhyllan. Ytterligare en aspekt som framhålls som positivt med produkten är att Polarbröd på förpackningen till Polarhjärtan lyfter att produkten går bra att frysa in för att minska matsvinnet.

Årets Dagligvara har delats ut av Svensk Dagligvaruhandel sedan 2006. Juryn består av representanter för dagligvaruhandeln. För ytterligare information om priset, kriterier och juryn besök https://www.svenskdagligvaruhandel.se/arets-dagligvara/

———————————————————–
Klicka här – länk till originalinlägget

Källa: Polarbröd
———————————————————–

———————————————————–
Klicka här – länk till inlägget.

Källa: Älvsbyn Gratistidning – Näringsliv
———————————————————–