Peter Fjällborg. Foto: Coop Norrbotten.

Coop Norrbottens vd slutar på egen begäran, efter åtta år som vd för bolaget har Peter Fjällborg informerat Coop Norrbottens styrelse att han kommer att lämna sitt uppdrag. Peter arbetar kvar som vd i bolaget tills ny vd är på plats, för att säkerställa en välordnad överlämning. Rekryteringsprocessen av ny vd för Coop Norrbotten är påbörjad.

– Det här är världens roligaste jobb och arbetsplats med fantastiska kollegor. Men det handlar om att jag vill prioritera min familj och fritid och jag väljer därför att sluta arbeta operativt nu. Coop Norrbotten har en spännande tid framför sig med många nya projekt och inte minst som en del i utvecklingen av vårt Norrbotten. Jag har sedan länge planerat att sluta arbeta lite tidigare säger Peter Fjällborg.

Peter Fjällborg utsågs till vd för Coop Norrbotten 2015 och har varit anställd på företaget i drygt 40 år. Han har genom åren haft flera olika positioner inom företaget, bland annat som vd för Coop Malmfälten, stormarknadschef och styckare.

– Vi är mycket nöjda med Peter Fjällborgs insats som vd, säger Jesper Josbrandt, ordförande i Coop Norrbotten styrelse. Peter har tillsammans med medarbetarna framgångsrikt fortsatt att utveckla Coop Norrbotten i en snabbt föränderlig omvärld.

Peter lämnar alltså ett synnerligen välskött och välmående bolag med en stark position på marknaden. Det är givetvis tråkigt att Peter väljer att sluta, men jag och styrelsen riktar ett varmt tack till honom för hans insatser och önskar honom lycka till med det nya livet, säger Jesper Josbrandt.

Källa: Coop Norrbotten

———————————————————–
Klicka här – länk till inlägget.

Källa: Luleå Gratistidning – Näringsliv
———————————————————–