Fredrik Reinfeldt, ordförande Sveriges fotbollsförbund.

Fredag den 1 september blir det fotbollsfest på Bodens Energi Arena då Piteå Dam möter Rosengård. I samarbetet mellan Bodens Energi och Sparbanken Nord spelas allsvensk fotboll för första gången i Boden. Ta chansen att se spelare som spelar i sommarens VM!

Inte nog med det så skapar Piteå Dam ett näringslivsevent i anslutning till matchen med ett digert program med bland ordförande i Sveriges fotbollsförbund, Fredrik Reinfeldt.

Piteå Dam har satt upp en vision om att bli hela norra regionens lag och vi planerar därför att förlägga några hemmamatcher, under kommande år,  i andra orter för att flirta med nya publiker. Vi vill även uppvakta Norrbottens näringsliv och få med fler på tåget med insikt om att vi är det enda elitfotbollslaget, i högsta ligan (både på dam-och damsidan) norr om Uppsala. Vi måste övertyga fler norrländska företag att investera i vår klubb för att vi ska kunna fortsätta leverera på samma höga nivå även i framtiden. Damfotbollen i Sverige, i världen växer i rekordfart och vi vill ha möjlighet att hänga med på den resan.

Det blir också ett fortsatt led i att bygga broar till fler föreningar runt om i regionen. Trångfors IF kommer att vara omgångens lag. Bodens Handboll, Bodens BK fotboll och handboll kommer också att vara med i arrangemanget. Vi bjuder alltid in ungdomslag från hela regionen att komma på våra hemmamatcher, där man som besökande lag chansen att höra mer om hur det är att spela elitfotboll och ställa frågor till spelarna i laget.

Den första matchen efter sommaruppehållet spelar vi den 1:a a september på Bodens Energi Arena med avspark kl. 18.00. Det kommer att gå supporterbussar ifrån Piteå till Boden, samt att vi undersöker om det finns intresse att ordna bussar från Kalix och Luleå också.

Redan kl. 13 sluter Norrbottens näringsliv upp för att nätverka och lyssna på några riktigt intressanta talare med en avslutande paneldebatt och en trerättersmiddag.

De huvudsakliga frågeställningarna för dagen som ligger i hur vi tillsammans kan skapa ett attraktivare Norrbotten tillsammans för att säkra kompetensförsörjningen? Vi måste locka folk norrut, över kommungränser, över regiongränser och över landsgränser – för att säkra kompetensförsörjningen måste vi samverka och hitta smarta lösningar tillsammans.

Talare under näringslivseventet:

  • Fredrik Reinfeldt, ordförande Sveriges fotbollsförbund
  • Jennie Kaarle, styrelseordförande Piteå Dam
  • Stellan Carlsson, tränare Piteå Dam
  • Anders Sundström, Styrelseordförande för Kaunis Iron AB och Styrelseledamot i SCA och ordförande i Skistar.
  • Mats Berg, näringslivschef Boden kommun
  • Chana Svensson, CEO Minddig

Källa: Piteå Dam

———————————————————–
Klicka här – länk till inlägget.

Källa: Piteå Gratistidning – Näringsliv
———————————————————–