Emma Olsson, butikssäljare och Ann-Louise Hedenstedt, ägare av 4Pets framför de nya lokalerna på Skomakaregatan i Luleå.

21 augusti slår 4Pets Sweden upp dörrarna i Luleå och det är dags att utöka verksamheten med en till butik i Norrbotten.

– Det känns jättebra och vi ser verkligen framemot att träffa både Lulebor och andra från länet, som kanske är på besök, säger Ann-Louise Hedenstedt.

Den lilla, men stora till utbudet sett, butiken med hund- och kattprodukter startade hemma på gården i Lillpite 2021 av paret Ann-Louise och Tony Hedenstedt.

– En kompis till oss la ner sin butik, då tyckte vi att det passade att fortsätta där hon slutade och öppna en egen butik, berättar Ann-Louise. Och sen har tiden gått så fort, och det har varit och är så roligt.

Och medan butiken fortsätter i samma skala med en relativt stor och trogen kundkrets i Lillpite, kom tankarna och efterfrågan om att starta i Luleå.

– Vi har även en lokal i Arvidsjaur, men vi har inte hittat personal och fortsätter leta.

Till butiken i Luleå är det klart med rekrytering. En person är anställd och så ska de själva även arbeta där om och när det behövs. Tony har ett jobb på sidan om så det blir Ann-Louise som främst kommer att vara på Luleåadressen som är Skomakargatan 42, vid Pontusbadet, samtidigt som butiken i Lillpite också ska drivas.

– Vi har fått förfrågningar om vi inte ska öppna på andra ställen i Norrbotten, men man kan ju inte klona sig, säger Ann-Louise och skrattar.

Utöver butiker reser paret Hedenstedt runt och säljer sina produkter på utställningar och mässor. I skrivande stund är det hundutställning i Överkalix och snart väntar hundmässan i Noliahallen i Umeå.

– Vi säljer bra när vi är ute. Vårt urval av speciella schampon, saxar och borstar är alltid populära. Och så säljer vi färskfoder som både Fodax och Klass. I butiken i Luleå kommer vi att vara enda försäljaren av hundfodret Standardt som är efterfrågat.

Finns det tankar på att utöka ert sortiment med till exempel produkter till hästar och smådjur?

– Nej inte just nu, då behöver vi nog större lokaler. Men däremot kan vi ju oftast beställa in om en kund behöver något utöver vårt sortiment, avslutar Ann-Louise.

Utöver butiker och försäljning vid utställningar och mässor, driver Ann-Louise och Tony Hedenstedt även liten uppfödning av Collie, under namnet Top-Fashion’s Kennel.

Emma Olsson, butikssäljare ser fram emot att träffa kunderna i Luleå.

Källa: 4Pets

———————————————————–
Klicka här – länk till inlägget.

Källa: Luleå Gratistidning – Näringsliv
———————————————————–