Piteå Science Park har tillsammans med Skellefteå Science City* som projektägare blivit beviljade finansiering av projektet Innovationskraft för grön omställning av Strukturfondspartnerskapet Övre Norrland. Projektet budget på 27 miljoner SEK. – Det känns väldigt roligt och motiverande att få stöd för att jobba med och tydliggöra regionens forsknings- och testmiljöer för fler företag. Det händer mycket spännande och möjligheterna är stora till ökad tillväxt och utveckling, inte minst till kompositbyn i Öjebyn, säger Johanna Blylod, verksamhetschef för innovationsarenan på Piteå Science Park.

Projektet Innovationskraft för grön omställning syftar till att stärka förutsättningen för hållbar tillväxt och konkurrenskraft hos små- och medelstora företag i norra Sverige.

– Genom att skapa fler möjligheter för hållbart företagande och öka samverkan med akademi och forskningsinstitut, industri och andra parter, vill vi möjliggöra för fler innovationer som leder till fler produkter och tjänster, säger Johanna Blylod.

Projektet förstärker det befintliga samarbetet inom North Sweden Cleantech, en regional innovations- och exportplattform som stödjer utvecklingen av bolag inom grön teknik, ren energi och hållbara lösningar, men täcker nu hela det geografiska området Sundsvall till Piteå. Målet är bland annat att synliggöra och tillgängliggöra forsknings- och testmiljöer som bidrar till stärkt förmåga att utveckla innovativa tjänster och produkter.

F A K T A

*Projektägare är Skellefteå Science City och övriga parter är Arctic Business, BizMaker, Piteå Science Park, RISE Processum, Umeå kommun och Uminova Innovation.

Projektet pågår mellan 2023-01-07 – 2026-10-31 och den totala budgeten är ca 27 miljoner SEK.

Projektet finansieras av: Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Västerbotten, Piteå kommun, Skellefteå kommun, Umeå kommun, Örnsköldsviks kommun, RISE Processum, Arctic Business, BizMaker, Uminova Innovation, Piteå Science Park, Skellefteå Science City, PiteEnergi, Övik Energi, Skellefteå Kraft, Umeå Energi, Umeå kommunföretag och Vakin.

———————————————————–
Klicka här – länk till originalinlägget

Källa: Piteå Science Park / Pressmeddelanden (RSS)
———————————————————–

———————————————————–
Klicka här – länk till inlägget.

Källa: Piteå Gratistidning – Näringsliv
———————————————————–