Kaunis Irons vice vd Åsa Allan är invald som ny styrelseledamot i den nationella gruvorganisationen Svemin.
– Det känns förstås både hedrande och spännande att få vara med och bidra i Svemins arbete, säger Åsa Allan.

Svemin är gruvindustrins nationella branschorganisation som driver medlemsföretagens intressen på en mängd olika sätt via projekt och påverkansarbeten. Det handlar bland annat om hur industrin i sig självt kan bli mer hållbar, hur försörjningen av råvaror ska säkerställas i EU och hur branschen ska bli mer jämställd.

Åsa Allan, Kaunis Irons vice vd är nu invald i Svemins styrelse:

– Det finns många viktiga delfrågor att engagera sig i via Svemins arbete, så det är både intressant och viktigt att komma närmare det arbetet.

Kaunis Iron har sedan starten tydligt deklarerat att de vill bygga en ny kultur och nytt synsätt på vad gruvindustri är och ska vara. Lite bryta upp från historiska mönster. Mer fokusera på hållbart och jämställt.

– Kaunis Iron vill förstås vara med och driva på utvecklingen i en rad frågor där vi vill utveckla både branschen i sig självt men också grundförutsättningarna för en positiv utveckling av just gruvindustrin i Sverige. Inom ramen för det arbetet ryms givetvis en mängd saker, från snabbare tillståndsprocesser till ökat fokus på fossilfria lösningar.

– Sedan känns det förstås hedrande att bli invald i Svemin styrelse, givetvis, och på ett personligt plan ska det också bli spännande att fördjupa både relationer och kunnande via det nätverk som Svemins representerar. Kul, helt enkelt, konstaterar Åsa Allan, vice vd, Kanuis Iron, och ny styrelseledamot i Svemin.

Att bli invald i Svemins styrelse innebär också att Åsa Allan nu också är en del av gruvornas arbetsgivareförbund GAFs styrelse (en del av Industriarbetsgivarna).

Fakta Svemin:

Svemin är Föreningen för gruvor, mineral- och metallproducenter i Sverige.
Föreningen ska främja medlemmarnas intressen som en del av Svenskt Näringsliv.
1936 startades Jernkontorets Gruvbyrå.
1941 startades Svenska Gruvföreningen som ett komplement till Gruvbyrån.
1946 upphörde Gruvbyrån.
2004 bytte Svenska Gruvföreningen namn till Svemin.

Läs mer om Svemin på https://www.svemin.se

———————————————————–
Klicka här – länk till originalinlägget

Källa: Kaunis Iron
———————————————————–

———————————————————–
Klicka här – länk till inlägget.

Källa: Pajala Gratistidning – Näringsliv
———————————————————–

redaktionbusiness