Styrelsen för Polfärskt Bröd AB har utsett Johan Lingefjärd som vd för bolaget. Johan har lång erfarenhet från ledande kommersiella befattningar inom flera stora internationella FMCG-bolag.

Johan Lingefjärd arbetar sedan maj 2022 inom Polfärskt som ansvarig för Försäljning och Marknad. Han tillträdde som tf vd den 23 februari och ersatte då tidigare vd Ragnar Landin. Johan har de senaste 15 åren haft flera ledande befattningar hos flera leverantörer till svensk dagligvaruhandel. Han har en mycket bred erfarenhet från tidigare roller inom finans och controlling, försäljning, marknad och kategoristyrning. I sin senaste roll före Polfärskt var Johan kommersiellt ansvarig för den svenska verksamheten på hudvårdsbolaget Beiersdorf och har tidigare lång erfarenhet från flera tjänster på bland annat Procter & Gamble. I samband med att Johan tillträder som vd för Polfärskt inleds processen att tillsätta en ny Försäljnings- och Marknadschef för bolaget.

Jonas Ideström, Styrelsens ordförande Polfärskt Bröd AB, säger:

”Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Johan till rollen som ny vd, det gläder mig särskilt att vi kan tillsätta denna roll med en redan befintlig kollega från Polfärskt. Johan tar med sig bred och värdefull erfarenhet från tidigare arbete som leverantör till dagligvaruhandeln och kan tack vare att han redan verkar i rollen som tillförordnad vd säkerställa att vi kan fortsätta vår viktiga utvecklingsresa utan avbrott. Jag är övertygad om att Polfärskt kommer att fortsätta utvecklas starkt i marknaden med Johan i rollen som vd.”

Jimmy Högfors, Styrelsens vice ordförande Polfärskt Bröd AB, säger:

”Jag har haft förmånen att arbeta nära Johan sedan snart ett år i vårt gemensamma arbete att utveckla den kommersiella delen av vår verksamhet och uppskattar vårt nära samarbete. Johan tar med sig erfarenhet från tidigare arbete i flera andra kategorier och därmed ett bra komplement i hur vi kan arbeta med utveckling, och vi har gjort flera viktiga förflyttningar tillsammans under 2022. Johan har sedan dag 1 i rollen som Försäljnings- och Marknadschef inom bolaget visat sig vara en mycket uppskattad ledare och chef, och jag ser fram emot att fortsätta arbetet med att utveckla Polfärskt mot nya höjder tillsammans med Johan.

Johan Lingefjärd, vd Polfärskt Bröd AB, säger:

”Det är med stor entusiasm, ödmjukhet och stolthet jag tar mig an uppdraget som vd för Polfärskt Bröd. Polfärskt är en fantastisk organisation med fantastiska medarbetare och jag har känt mig hemma här sedan första dagen. Med vårt urstarka och lokala entreprenörskap och breda portfölj av starka produkter står vi mycket väl rustade för framtiden. Jag ser mycket fram emot att tillsammans med mina kollegor fortsätta utvecklingen inom flera viktiga områden – organisation, teknik, produkt- och kategori samt kundsamarbeten.

För mer information vänligen kontakta:

Jonas Ideström,
Ordförande Polfärskt Bröd AB, telefon 0707- 88 90 07

Jimmy Högfors,
Vice ordförande Polfärskt Bröd AB, telefon 070-696 48 99

———————————————————–
Klicka här – länk till originalinlägget

Källa: Polarbröd
———————————————————–

———————————————————–
Klicka här – länk till inlägget.

Källa: Älvsbyn Gratistidning – Näringsliv
———————————————————–