Norrbottens Byggmästareförening har utsett Polarbröds koncern-vd Karin Bodin till vinnare av Stora Byggpriset 2022 med en prissumma på 75 000 kr.

– Polarbröd, under Karins ledning, är ett mycket uppskattat och välkänt företag i hela Sverige. Deras bröd har de allra flesta ätit med god aptit många gånger. De är mycket duktiga och målmedvetna i sitt arbete med hållbarhet och det mod och den beslutsamhet Karin visade när hon tillsammans med sin ledning beslutade att snabbt bygga upp bageriet igen efter den stora branden är föredömligt. Resultatet är ett ännu starkare varumärke, säkrad fortsatt produktion i Älvsbyn och ett ännu mer hållbart företag. Hon är en mycket värdig vinnare av Stora Byggpriset 2022, säger Lotta Finstorp, Landshövding i Norrbotten och juryns ordförande.

Juryns fullständiga motivering lyder:

Polarbröd är ett starkt varumärke som är långt framme i sitt arbete med hållbarhet. De arbetar med tydliga mål och det handlar om alla delar från råvaror, transporter, förpackningar och energi. De har fem egna vindkraftverk som producerar mer förnybar el än hela koncernen använder.
Den 23 augusti 2020 totalförstördes Polarbröds bageri i en stor brand. Det var en händelse som engagerade många, många fler än de närmast berörda. Polarbröd har funnits länge på de svenska frukostborden och varumärket är vida känt. Strax efter branden meddelade företagsledningen att man skulle bygga upp bageriet igen så snart som möjligt. Och så blev det, på rekordkort tid, bara drygt ett år senare, stod den första etappen av bageriet klar. Snart därefter var flera av de klassiska produkterna tillbaka i brödhyllan. Därmed säkrades företagets framtid. Det var ett beslut som krävde mod och som också spred bilden av Norrbotten och det sätt vi gör saker på i hela Sverige.

– Det är jätteroligt att vi utsetts till vinnare av Stora Byggpriset 2022. Jag tar emot denna hedersbetygelse som omfattar alla fantastiska medarbetare i Polarbröd som varit en del av vår återkomst, både i Älvsbyn, Bredbyn och Umeå. Vår snabba väg tillbaka hade inte heller varit möjlig utan fina samarbeten, både i vårt eget bolag Teknisk Maskinservice (TMS) och med våra externa partners Hellströms Bygg och Norconsult. Nu ska vi se till att fira detta ordentligt tillsammans, säger Karin Bodin.

Stora Byggprisets jury består av:
Lotta Finstorp, Landshövding Norrbotten (ordförande), Christer Wikberg, Ramböll, Lars Lindberg, Företagarna i Norrbotten, Hans Andersson, Svenskt Näringsliv, Peter Fahlblom, ordförande Norrbottens Byggmästareförening, Catharina Johansson, Almega och Erik Ranängen, Bransch- och föreningsansvarig för Byggföretagen Norrbotten.

———————————————————–
Klicka här – länk till originalinlägget

Källa: Polarbröd
———————————————————–

———————————————————–
Klicka här – länk till inlägget.

Källa: Älvsbyn Gratistidning – Näringsliv
———————————————————–