Nyköpings SK stretade emot för fulla muggar, men Boden Hockey kunde ändå reda ut stormen och vinna söndagens viktiga hemmamatch med uddamålet.

Det var dags för en ny match och denna dag var det nästjumbon Nyköping som besökte HIVE Arena. Det kunde väl bara gå åt ett håll? Fel, Nyköping var täta, energiska och är ett riktigt bra hockeylag helt enkelt.

Boden inledde matchen på ett väldigt bra sätt. Laget visade bra attityd och startade matchen i ett högt tempo. BHF skapade många heta chanser, men problemet med målskyttet sitter fortfarande kvar som en våt filt, tyvärr. Sedan hjälpte det inte heller till att gästernas målvakt Simon Zurakowski var formligen briljant i målet.

Men efter 15,25 så kunde inte ens en het Zurakowski stoppa Fabian Nilssons ledningsmål som efter ett formidabelt förarbete från Kevin Arvidsson och Felix Dahlroth kunde hitta nätmaskorna.

Fabian Nilsson sätter 1-0 pucken!
Fotographic/Mats Engfors

Efter målet skapade Boden Hockey ett flertal chanser till, men hemmalaget hade en uddamålsledning in i paus.

I den andra perioden så fortsatte Boden att äga matchen och de styrde och ställde spelet på ett bra sätt. Men deras akilleshäl syntes igen tyvärr, målskyttet klickade.

Istället kom det en liten kalldusch när Nyköpings Christian Axelsson kunde dra in kvitteringen i numerärt överläge efter dryga fyra minuters spel.

Bodens stora problem inför denna match var den långa frånvarolistan bland spelarna. Henri Tamminen, Viktor Sandberg, Pontus Johansson samt Andreas Nilsson var alla på skadelistan/sjuklistan inför denna match. Dessvärre utökades denna lista med ytterligare tre namn i denna match. Wille Åström, Viktor Arespång samt Isak Pantzare tvingades alla tre utgå med skador som i dagsläget inte är specificerade.

 

– Vi har tränat med fem man under veckan, så detta var verkligen inte roligt. Men att det blev så här grinigt och hett ute på isen beror på domarnas dåliga kommunikation. Det är en otroligt svag insats från de fyra ute på isen. De skapar de situationer som blir därute på isen ikväll. Det är jobbigt för både spelare och ledare när matchledarna har en svag dag, säger Joakim Fagervall efter matchen.

Med tio ynka sekunder kvar av den andra perioden så hittade Daniel Mannberg nätet med ett rappt handledsskott och ledningspucken var ett faktum. Assisten stod Nyman och Dahlroth för.

Att det var grinigt ute på isen kunde tydligt skönjas på domsluten. För att inte döma för i stort sett något alls till en början till att övergå till att blåsa för en massa konstiga saker gjorde att temperaturen steg. Det small ordentligt därute i kväll och helt plötsligt hittade domarna visselpipan och det resulterade i sju tvåminutersutvisningar samt ett Game Misconduct på en Nyköpingsspelare. Märkligt var bara förnamnet.

Men trots alla utvisningar så blev det inga mål i den sista perioden, utan Boden Hockey kunde knipa tre hyperviktiga poäng i den fortsatta jakten på en eventuell plats i Allsvenskan.

– Jag är jättenöjd med poängen i både denna match samt helgen i stort. Grabbarna gör en heroisk insats i helgen, avslutar Joakim Fagervall.

Nu väntar ett nytt dubbelmöte mot samma lag på bortais, får hoppas att det går lika bra då.

Vi i Boden

———————————————————–
Klicka här – länk till originalinlägget

Källa: Boden Hockey
———————————————————–