Dessvärre slutade matchen i moll. Två individuella misstag av Bodenspelare gav Piteå lika många mål och 1–2 var ett faktum. 

1573 åskådare var på plats för att följa drabbningen mellan Boden Hockey och Piteå Hockey.

Bodens HF – Piteå HC i ett kokande HIVE Arena. Foto: Mats Engfors/Fotographic

Att det var två jämna lag märktes tydligt på spelet som var mycket kamp och inget skönspel. Boden inledde matchen med en tät och tuff defensiv, lite på samma sätt som Piteå gjorde.

Detta ledde till att matchen var jämn utan några egentliga chanser som var något att höja till skyarna direkt. Den första perioden slutade utan mål och med sex skott på mål för vardera lagen, men med tre utvisningar för Bodens del.

 

I den andra perioden kunde hemmalaget till slut öppna målskyttet när Wille Åström elegant kunde trycka in ettan efter dryga åtta minuters spel, assisterad av Henri Tamminen och Fabian Nilsson.

Detta mål var på inget sätt orättvist, utan detta gjorde att Boden på något sätt tog över taktpinnen något, dock utan att skapa de där riktigt heta chanserna.

Efter detta fortsatte domare Bohm att hitta utvisningar för Bodenspelarna och Piteå fick möjlighet att gång efter gång spela i numerärt överläge. Boden Hockey hade dock en väldigt tät defensiv och deras spel i boxplay denna afton var hundraprocentig.

Boden Hockey kunde reda ut stormen och gick till pausvila inför den sista perioden med en 1–0 ledning.

 

I den sista periodens femte matchminut var det Pontus Johansson som fick sätta sig på botbänken efter en högst tveksam hakning, men som så många gånger förr denna afton så höll Boden tätt i boxplay.

Med knappa tio minuter kvar av matchen lyckades dock domare Bohm att hitta en Piteåutvisning och denna gång var det den före detta Bodenspelaren Linus Hedman som fick en tvåa för tripping. Men hemmalaget skapade helt ärligt inte särskilt mycket av chanser under detta powerplay.

Men när Hedman väl kom ut från utvisningsbåset så dröjde det bara en och en halv minut senare innan han fick en ny tvåa. Denna gång var det nog många i hallen som vädrade morgonluft och hoppades på en utökad Bodenledning.

Men bara 32 sekunder in i detta powerplay så missades det en mottagning uppe vid blå och Piteås Joakim Landkvist kunde skrinna iväg och sätta kvitteringen istället.

När sedan ytterligare ett individuellt misstag skedde bara 21 sekunder senare kunde Piteå avgöra matchen med sitt andra mål för kvällen i boxplay och dessutom i SAMMA boxplay.

Bodentränaren Joakim Fagervall plockade ut en för kvällen bra Hugo Haas med dryga en och en halv minut kvar, dock utan resultat.

– Vi hittar ingen rytm alls i powerplay. Det hade kanske varit bättre om vi fått ett boxplay istället för powerplay. Vi blir nästan lite handlingsförlamade när vi väl får chansen. I spel fem mot fem var vi bra idag, medan vårat specialteams inte spelade något vidare bra idag, summerar Joakim Fagervall efter matchen.

 

På läktaren denna match återfanns en gammal Bodenbekanting, nämligen Niklas Wikegård. 

Vad tyckte han om dagens match?

– Jag har då aldrig varit med om att ett bortalag får 5 raka utvisningar med sig, jag tycker även att det var en match med väldigt högt tempo, till och med lite snabbare spel än vad många matcher i SHL har. Det var en underhållande match med som sagt högt tempo. Sen var det riktigt roligt att se så pass många människor på läktarna, hoppas det håller i sig, konstaterar Wikegård.

Nej, nu är det bara som de brukar säga, bara att bryta ihop och komma igen…

Revanschläge nu på onsdag då Kalix Hockey gästar HIVE Arena.

———————————————————–
Klicka här – länk till originalinlägget

Källa: Boden Hockey
———————————————————–