Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten, Lena Björnfot, butikschef Coop Sävast och Claes Nordmark, kommunalråd Boden vid invigningen i Sävast.

Den 17:e juni öppnade Coop Sävast som ligger i ett av Norrlands största pendlingsstråk längs nya 97:an mellan Boden och Luleå. Den toppmoderna och miljövänliga butiken är cirka 2000 kvm med generösa öppettider och bra parkeringsmöjligheter med flera laddningsstolpar. Butiken har 100% grön el och solceller på taket. Invigningen av Coop Sävast lockade en stor och förväntansfull folkmassa och på plats fanns även Bodens kommunalråd Claes Nordmark.

– Vi är jätteglada över att äntligen kunna visa upp den här butiken för våra medlemmar, säger Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten som höll det inledande talet under invigningen. Vi har skapat en mötesplats i Sävast där det finns möjlighet att handla maten på Coop och samtidigt tanka eller ladda bilen hos de lokala leverantörerna Skogqvist och kWatt. 

-Sävast är ett intressant tillväxtområde och därför valde vi att bygga vår butik här – det ska alltid vara nära till en Coop-butik för våra medlemmar och kunder, menar Peter.

Claes Nordmark, kommunalråd i Boden, invigningstalade i mycket positiva ordalag: 

-Jag är så glad över att ni på Coop har valt att bygga en ny och fin butik här i Sävast på Boden Business Park. Det stärker området och det visar att ni verkligen tror på utvecklingen i Sävast och i kommunen. I Sävast går utvecklingen snabbt framåt. Det kommer att bli flera nya villakvarter på Sävastön. På Boden Business Park händer det allt mer och alldeles strax står Hermelinens vårdcentral färdig nära butiken– och fler saker är på gång, säger Claes.

Lena Björnfot är butikschef för Coop Sävast och hon och personalstyrkan på 15 personer var mycket glada över att äntligen få öppna butiken och möta alla kunderna. 

– Jätteroligt att se så många här på vår invigning, betydligt fler än vi hade kunnat drömma om! Jag vill verkligen tacka min personal som har gjort detta möjligt och alla som har varit med och byggt butiken. Dessutom vill jag tacka alla som medverkade under premiären med demos och smakprover, bland andra Petterssons Chark, Lapp-Simon, Tegelbruket, Nyhléns Hugosons och Picadeli. 

Utanför butiken väntade hundratals förväntansfulla kunder. Kön ringlade sig långt över parkeringen under en strålande blå himmel i Sävast. 

-På Coop Sävast erbjuds kunderna ett brett utbud av färdigmat, inspiration till veckans alla dagar och självklart ett bemötande i världsklass, vill Lena poängtera. Vi hoppas locka pendlarna till oss, vi bjuder dagligen på kaffe på förmiddagen och vi öppnar redan kl 6. Hos oss är det lätt att slinka in lite snabbt men det är även enkelt och smidigt att storhandla och ladda bilen samtidigt, avslutar Lena.

Köerna ringlade långa inför öppnandet av Coop Sävast.

Källa: Coop Norrbotten