Älvsbyhus är Sveriges största hustillverkare av småhus. Sedan bolaget startade 1944 har fler än 46000 hus levererats till familjer i Sverige, Finland och Norge. Älvsbyhus har två fabriker (Älvsbyn och Bjärnum). Affärsidén är att utveckla, sälja och tillverka hållbara, färdigmonterade, trähus av hög kvalitet till marknadens bästa pris.

Anledningen till att Älvsbyhus kan bygga och sälja ett prisvärt boende är tack vare en välutvecklad byggprocess som har förfinats under 50 år, varje erfarenhet kommer kunderna tillgodo. Dessutom samordnas inköpen och kostnaderna kan därför hålla nere.

Energiförbrukningen i Älvsbyhusen är låg tack vare rimligt tilltagen isolering, måttlig mängd fönster med mycket lågt u-värde och lågtempererat vattenburet radiatorsystem med sinnrik inverterstyrd frånluftsvärmepump. Genomgående trähus och trägolv, det är miljövänligt, förnyelsebart och lätt att serietillverka i trä. Trähus lagrar koldioxid under hela sin livslängd. Älvsbyhus har eget sågverk där all råvara tas till vara. Spillprodukter levereras till Älvsbyns Energi, som tillverkar grön el och fjärrvärme i sitt kraftvärmeverk.

Idag leds Älvsbyhus av tredje generationen i familjen Johansson. Bröderna Kent och Stefan Johansson är bolagets VD och vice VD/tillika Byggchef.

———————————————————–
Klicka här – länk till originalinlägget

Källa: Älvsbyhus
———————————————————–