Sigvard Lundgren och Sten Fors.

Älvsby PRO bjöd in till 75-årsjubileum 13:e juni. När klockan slog tolv och  ordföranden Sigvard Lundgren greppade mikrofonen var alla sittplatser i och kring paviljongen i Lomtjärnsparken upptagna. Vi kan konstatera att de 75 åren har inneburit en otrolig utveckling. Föreningen bildades alltså 25:e november 1948. Det sägs ibland att det var bättre förr. Troligen inte, men det var i alla fall ”eljest”. Och medlemsavgiften var två kronor.

Sen blev det dags för PRO-distriktets ordförande Sten Fors att hålla ett kort anförande. Han berörde några av de utmaningar som föreningslivet står inför. Även om antalet pensionärer ökar blir det allt svårare att få människor att engagera sig i föreningslivet. Pensionärsorganisationernas huvuduppgift är att arbeta för att ge medlemmarna ett tryggt och meningsfullt liv på alla plan. Möjligheten att påverka i den riktningen ökar om vi alla efter bästa förmåga aktivt deltar i föreningslivet.  

Sten Fors avslutade sitt tal med att överlämna en gåva från PRO-distriktet till Älvsby PRO.

Därefter drog underhållningen igång. Musikduon ”Let´s Dance” lyckades få det att spritta i mer än ett ben, och repertoaren var klockren. I det härliga sommarvädret blev publikens leenden större och större. Några ord i melodierna dök upp ur minnet och man gnolade glatt med.

Under tiden bjöd PRO  salladstallrik med dryck och när musiken så småningom tystnade och maten var uppäten var det dags för lottdragning. När prisbordet var tomt avslutades jubileumsfesten med en kopp kaffe med kaka. De församlade skingrades så småningom och vi kunde konstatera  att dagen blev en fullträff.

Nu är det bara börja planera för 100-årsjubileumet.  Det är bara 25 år dit. Och då ska vi ha fiskdamm och hoppborg.

Musikduon Lets dance.
Publikbild.
Publikbild.

Text och foto: Roger Lidgren Källa: Pro Älvsbyn