Frida Bodin och Emma Borgeryd, som är en del av sjätte generationen i Polarbröds ägarfamilj, har varit med och producerat Youtubefilmen Emil Hansius testar North Table, som handlar om hållbar matproduktion i norra Sverige.

Syftet med projektet är att lyfta unga entreprenörer och mathantverkare i norra Sverige som bidrar till en mer hållbar livsmedelsproduktion genom sitt företagande. Filmen riktar sig till ungdomar och vuxna i åldrarna 15–35 år, därför anlitades Piteåbaserade Youtubern Emil Hansius som programledare till filmen. Emil driver sedan 2016 sin populära YouTube-kanal med över 350 000 prenumeranter. I sin kanal delar han med sig av både vardagsliv, äventyr, reaktionsvideos och trender.

De aktörer som medverkar i filmen är Polarbröd, Klöverbergsgården, Skatauddens Lantgård, BeeAtWork och renskötaren Hilda Granberg vid Östra Kikkajaur Sameby. Kocken och matinspiratören Sara Dupuich medverkar också i filmen. Saras uppdrag var att skapa en middag med norrländska tapas baserade på råvaror från de medverkande producenterna som Emil besökte. Middagen hölls på Pensionatet i Piteå.

– Vi hoppas att filmen bidrar till ökad kunskap och inspiration kring framtidens hållbara livsmedelsproduktion så att vi tar hand om jorden bättre, säger Frida Bodin.

Ta del av filmen här.

Producent för filmen är Li Skarin på Massa Media i Piteå. Projektet finansieras av Stiftelsen Greta, Anna Borgeryds minnesfond och Sparbanken Nord.

Projektet North Table är en del av initiativet CHARM – Centrum för hållbar, attraktiv, resilient mat- och dryckesproduktion. CHARM startades vintern 2021 med idén att etablera norra Sverige som en kunskapsregion för framtidens livsmedel med Älvsbyn som nav för hållbar mat- och dryckesproduktion. CHARM syftar till att uppnå en blomstrande livsmedelssektor i norr, som präglas av industriell excellens och bidrar till framtidens hållbara livsmedelssystem.

———————————————————–
Klicka här – länk till originalinlägget

Källa: Polarbröd
———————————————————–